Nærende kost
NYT FRA ENERGILIVET: "n æ r e n de k o s t" |
Monika L. Z. Petersen, Forfatter
.Skrivefilosof - Qigong instruktør - Bogudgivelser .
Alma lyder til at være nærmest alt
det, jeg har ønsket mig indenfor kost, jeg kan købe. Det er op til hver især at
bestemme, hvad vi spiser og drikker. Det er supermarkedernes og madmarkedernes
opgave at tilbyde seriøse produkter, der nærer livet, og som i al fald ikke
nedbryder mennesker. Jeg tror på, at der i den færdigproducerede mad, der
tilbydes i supermarkeder i dag, er sundhedsskadelig kemi, og det finder jeg
både beklageligt og meget trist. Går profit virkelig forud for næstekærlighed?
Er det os, som forbrugere, der ikke vil betale den kost, der nærer? Jeg tror,
det handler om viden. Et eksempel kunne være, at hvis jeg, da jeg havde
allergi, spiste fødevarer, jeg ikke kunne tåle, ville der øjeblikkelig komme en
voldsom reaktion. Jeg koblede straks, at mit besvær var forårsaget af det, jeg
netop havde spist. Anderledes hænger det sammen, når jeg generelt spiser mad og
indtager drikke, som ikke er skabt til mennesker, fordi recepten indeholder
kemi og produkter, der skader den menneskelige organisme. Den proces kan tage mange
år. Når jeg er kommet op i årene og måske lider af diabetes, allergi,
tilbagevendende hovedpine, søvnbesvær, synsbesvær, visse autoimmune sygdomme
eller noget helt andet, så kobler jeg det måske ikke til den kost og de drikke,
jeg igennem mange år har indtaget på daglig basis. Der mangler viden.
Myndighederne godkender produkter til menneskeføde, som jeg ikke mener er
værdig. Myndighederne tror vi på. Sådan bør det kunne være. Desværre kan der
være andre hensyn, og vi vildledes. Det er sådan jeg ser det. Hver især må man
gøre sig sine overvejelser og selv lede efter kyndig vejledning. Der er mange
kyndige, der velvilligt har skrevet bøger, og stadig gør, og som til stadighed
deler viden bredt, hvorved den som vil, kan finde dokumentation.
Ingen skal pege fingre. Hver især
foretager vi vore valg. Viden skal være let tilgængelig.
Alma skriver i nyhedsbrev 10. januar
2025, ”Som nation bør vi se omkostningerne til fødevarer og sundhedsvæsenet
under ét”. Lige mine ord! (En generelt gennemgående
ulyksalig fejl i megen bogføring inden for det offentlige!)
Bliver nærende kost, der ikke er
sundhedsskadelig for dyr for mange? Det handler om flere ting. Blandt andet kan
det handle om valg, om prioritering. Det kan også handle om folketingets
prioritering for regulering. Det er forbrugerne, der i meget høj grad
bestemmer, hvad vi kan købe.
Mad er dyrt i Danmark, synes jeg.
Men når jeg følger dygtige menneskers vejledning, kan jeg godt blive glad mæt
af økologiske uforarbejdede råvarer. Fødevarer der får mig til at føle mig godt
tilpas. Min tallerken ser indbydende ud og med flotte farver. I supermarkedet styrer
jeg ret godt uden om fristelserne, der ikke er mad, men noget ’nice to have,
not need to have’, og sparer derved mange penge.
I sidste ende handler det om frie
valg. Vi prioriterer selv næsten alt i livet. Når jeg får den kost, som jeg har
brug for, og styrer udenom det, der tærer af såvel fødevarer, slik, drikke og
lignende, så har jeg et stort energi niveau.
Jeg glæder mig til at besøge Alma
butikken, der snart åbner på Frederiksberg. For udover at fødevarerne skal være
rene, så skal de også være friske, for derved næres jeg bedre. Det bibringer
mig stor glæde.
Tak, Alfred Josefsen!
Må du finde din vej til det gode
liv for dig, fyldt med energi og glæde.
i kærlighed, Monika
11. januar 2025
GIV IKKE OP!
Kommentarer
Send en kommentar